annonse

Daniel og mamma sin lange reise.

Utsikten fra min kjære venninne Zuzana's og mannnen hennes sitt hus rett utenfor Knysna. Et vakkert sted på jord.

Utsikten fra min kjære venninne Zuzana’s og mannnen hennes sitt hus rett utenfor Knysna. Et vakkert sted på jord.

Sør-Afrika har en helt annen atmosfære enn på Bali. Det er roligere og tempoet er nesten som i Norge.  Vi hadde en utrolig lang reise fra Bali med to netter etter hverandre på flyturen grunnet tidsforskjellene.  I Johannesburg var det forsinkelse på 5 timer før vi kom fram til final destination, George.  Jeg hadde leid bil på Avis på nettet men ikke fått bekreftelsen og var spent på om det var gått igjennom når vi kom utslitte fram til George og hadde en times kjøretur foran oss uten å vite helt hvor stedet vi skulle bo i Knysna var.   Det er skremmende for en 11 åring å ikke vite helt hva som skjer i ukjent terreng men nå har han sett så mange ganger at en må av og til bare la ting flyte og at ting ordner seg alltid og da er det ikke vits i å bruke energien på å tenke på det verste som kan skje. Det er en god lærdom for meg også det 🙂

Vi bor 3 minutters kjøretur utenfor Knysna sentrum som er en velorganisert liten by langs «The garden route»  Området vi bor i er et stille og vakkert villa område og mellom nødvendig hvile reiser vi på oppdagelsesferd og nye eventyr. I Sør-Afrikas mangfold florerer det av muligheter for spennende og koselige ting å gjøre som passer både barn og voksne.  Det er ennå store forskjeller her og det langt fra idelle forhold, men det er også mulighetens land og ikke minst er det utrolig vakkert!  Hvite langstrakte strender hvor det nesten ikke er et menneske i mils omkrets, sykkelruter i by og natur og en storslått natur som er utrolig variert, alt fra fjell, klipper grønt og frodig til pittoreske fascinerende tørre semi-ørkener og slettelandskap.

Vårt første eventyr var Knysna Elefantpark, noe som var en opplevelse for oss begge. Jeg elsker de store dyrene med de følsomme øynene.   Været her varierer som en norsk sommer og det regnet og var noe surt under besøket vårt hos elefantene.

Daniel sammen med Sally som er den eldste damen på Knysna Elephantpark

Daniel sammen med Sally som er den eldste damen på Knysna Elephantpark

IMG_2081

Daniel og jeg på båttur i Knysna’s fabelaktige farvann. Rask båt og spenning.

Denne reisen min sønn og jeg har fått anledning til å oppleve er en uvurderlig tid i vårt liv, mest av alt for den gode tiden Daniel og jeg får sammen.  Slik jeg ser det så er dette en fabelaktig tid å kunne få til en slik reise.  Daniel er i en alder hvor hans sanser er på topp og selv om det meste mamma gjør alt oppleves litt flaut så er det allikevel Daniel og mamma.  Det er ikke så lenge før han er mer opptatt av helt andre ting enn mammaen sin og skolen og jenter vil være det som betyr noe, selv om det er noe som så klart aldri kommer til å skje 🙂  Reisen vår har lært Daniel å måtte stole på nye situasjoner i andre kulturer og ta imot møter med nye mennesker på strak arm.  Han har fått føle på det å takle nye og uvante situasjoner.   Vi startet reisen vår på Bali i Indonesia og der fikk han opplevd en totalt annerledes og for han til tider skremmende kultur,  han har opplevd rare mennesker, sett fattigdommen og lidelser av både mennesker og dyr.   Han har blitt venner med mennesker på tross av språkbarrierer.  Vi har opplevd merkelige og vanskelige situasjoner og han har måttet stole på at utfordringer går seg til,  noe det har gjort hver gang. Nå er det Sør-Afrika med alle sine forskjeller og storslåtthet som skal oppdages og nye ting skal læres og mestres av oss begge.

 

 

 

close