annonse

Fabelaktige og kontrastfylte Sør-Afrika

På vei til min gode venninnes Zuzana og Sigurd sin fabelaktige Gamefarm. For et landskap og for en tur vi hadde!

På vei til min gode venninnes Zuzana og Sigurd sin fabelaktige Gamefarm. For et landskap og for en tur vi hadde!

IMG_1998

Jeg er forelsket i Sør-Afrika!  Det er min sønn også.  Her har vi skapt bånd og vil allerede før vi har reist hjem tilbake igjen.  Her vil vi oppdage mer og tiden vi har igjen er kort i forhold til alt som er å oppdage her.   Her finnes absolutt alt både for liten og for stor.  På mange måter er naturen gjenkjennelig og den er vill, vakker og eksotisk.  Her finner du alt av flotte steder å overnatte om det er rimelig, standard eller luksus.  Det er et lett land å reise i på så mange måter, å kjøre bil er enkelt da veiene er brede og ikke overfylte så en beveger seg lett.  Og hit kan en reise ofte for en kommer ikke gjennom alt som er å se her i løpet av noen uker og heller ikke måneder.  Nå har vi vært her i snart 3 uker og vi blir mer forelsket for hver dag som går og vi skal så absolutt tilbake hit.Daniel og jeg på båttur i Knysnas åpne og ville havgap.Daniel og jeg på båttur i Knysnas åpne og ville havgap.Knysnas ville hav hvor vi ser delfiner, hval og sel. Knysnas ville hav hvor vi ser delfiner, hval og sel.

Sør-Afrika er et kontrastenes land og sporene etter apartheid er ennå synlige i menneskene her.   Sporene etter hva Nelson Mandela klarte å forbedre ser en i de mange townshipene en ser langs veiene.  Da jeg var på mitt første besøk i Sør-Afrika i 1997, var det mange flere selvmonterte bølgeblikkskur mellom de nyetablerte Mandela husene som ligger på rad og rekke som små monopolhus.  Flere har bygget ut disse små murhusene og utviklet villaer med pene hager rundt og det finnes flere veletablerte områder i townshipene.  De enkle hjemmesnekrede skurene er dessverre og sørgelig nok ikke borte og det er mange som finner veien over grensene for å søke arbeid og drømmen her i Sør-Afrika da mennesker i andre afrikanske land har hørt at mulighetene er her.  Det fører mange mennesker inn til kriminalitet og gjør at de aldri får et sikkert ståsted i livet.  De menneskene som har klart å livnære seg og har fast inntekt og fått livet sitt på stell leier ofte ut eiendommer hvor det bygges skur til de papirløse som søker lykken og ønsker bedre kår og jobb her i mulighetenes land.  Jeg tror Nelson Mandela savnes blant de fleste Sør-Afrikanerne.  Det er store oppgaver og ingen enkel oppgave som skal løses før disse store forskjellene kan utjevnes.  Men menneskene her lever side om side med forskjellene i kulturarv og det er så mange som ønsker bedring.  Politisk er det urolige tider og mye uenighet, men allikevel så må en besøke dette landet og se for en selv hva dette landet har å by på.  Jeg er så fascinert!

Daniel sammen med Sally som er den eldste damen på Knysna Elephantpark

Daniel sammen med Sally som er den eldste damen på Knysna Elephantpark

close