annonse

Teatime!!!

12226914_1014667195238173_2383764926545217732_n kopiDaniel og jeg erfarer en deilig afternoon tea på hotellet vi bor på i Cape Town.  Cellar-Hohenhort er et collection hotell i åssiden og dette hotellet har den mest fantastiske hagen en kan tenke seg, ‘it is so english, so posch’ og fullt av mennesker som vet å nyte skjønnheten, så befriende mange pensjonister.  Det har ikke noe med at jeg har gitt opp liv og røre, men det er godt å slippe musikken som konstant forsøpler ørene våre og  muligheten til å tenke klart og nyte alle lydene naturen har.  Daniel og jeg er  i Sør-Afrika nå og vi har vært på den grønne frodige øye Bali.  Begge plasser er det et yrende liv av natur uansett hvor du er.

Her på hotellet er det en hengende tropisk hage, egendyrkede grønnsaker, urter, salater, sitroner og de har sin egen wineyard.  Trærne her er eldgamle og har noen enorme stammer som minner meg om elefanter, jeg elsker elefanter.  Eiendommen og den eldste bygningen er fra slutten av 1600 tallet.  Den er veltrimmet som et eventyr fra Alice in Wonderland og du kan skape ditt eget eventyr ved å gå på tur her under de mektige fjellene i Cape Town.

Etter å ha vært på reise siden 3 januar så vet jeg alt om hvordan vi mennesker forsøpler luften med lyd. Du kan være på den beste stranden i verden med en drink i hånden og alt du har lyst til å høre er bølgebrus, vinden som suser og som har litt salt sand i seg som kiler huden din, menneskers glade lyder når de ser solen gå ned i havet og hylene av fryd når regnet har så store dråper som du aldri har sett før og som kan være så tungt at det er som foss som er satt i gang.  Alt jeg ønsker er at mitt barn og jeg skal få lov å oppdage jordens naturlige sang. Men det er umulig når alt en hører er musikk, kommersiell musikk som er så stor som en mafia som overdøver alt.  Ofte tung techno som er akkurat så lav og irriterende at det høres ut som du er konstant på en motorbåt, dunk, dunk, dunk, dunk er det eneste du hører.   Akkurat der og da er ikke det musikk i mine ører. Under en palmes faretruende kokosnøtter og i den tropiske vindens villskap ville jeg heller hørt en kokosnøtt falle og tatt sjansen på at den ikke traff meg enn å bli forsøplet av lyd jeg ikke vil ha.   Techno kan være det beste på jord når den er bra og det kan være noe av det mest suggererende en kan oppleve sammen med flere.  Det finnes ingenting så deilig som å stå midt i menneskemengde å danse i takt og bare være tilstede uten å tenke.

Ja der kom det en flom av tanker bare ved å drikke te og spise små delikate sandwich, en ekte engelsk Afternoon teatime  og ved ha en herlig gruppe av eldre, modne mennesker fra hele verden rundt seg som vet å nyte sin tid i hengende hager og lytte til naturen med den hørselen de fremdeles har.

close