annonse

Reis med åpent hjerte.

 

På Gardermoen før take-off. Litt klump i halsen på oss begge ved avskjeden, men eventyrlysten roper på oss.

På Gardermoen før take-off. Litt klump i halsen på oss begge ved avskjeden, men eventyrlysten roper på oss.

Vi reiste fra kalde Norge 3 januar.  Jeg hadde tatt på en helt feil jakke og hadde en enormt tung koffert selv om jeg hadde pakket «lett»  Ikke ante jeg hva denne tyngden kom av og uansett hva jeg tok ut etter pakking så forble den blytung.  Vi sa farvel til pappa på flyplassen og mitt hjerte var fylt med sorg grunnet vår situasjon.  Men når vi satt forventningsfylt på flygaten som skulle først ta oss til Doha så visste vi at verden lå åpen for Daniel på 11 år og mamma på 54 år.  Flyet skulle føre oss til Bali og etter det til Sør-Afrika.

Gaten vår på vårt første bosted.

Gaten vår på vårt første bosted.

Bali virket ganske så kaotisk og inntrykkene massive.  Hinduismen står så sterkt der, all trafikken, den varme fuktigheten, den annerledes musikken som strømmet fra templene og bilradioene.   Vårt første bosted manglet aircondition og var i et helt vanlig strøk blant balinesere som drev sine butikker og hadde sine vanlige jobber å gå til.   Vi som tar det å være online for gitt fikk brynt oss hvor lite tilgjengelige nettet er andre steder på denne kloden. På Bali må en kjøpe seg tilgang som varer en viss periode og det var ikke alltid at nettet fungerte,  og jeg som skulle starte denne bloggen! Jeg satt og svettet i et rom uten luft og i en massiv varme og fikk funnet ut av lightroom som redigerer bildene og jeg klarte å sette meg inn i bloggens funksjon mens svetten silte i den stillestående luften. Det var heller ikke lett å finne ut hva jeg skulle skrive om i en situasjon hvor egentlig hjerte er fylt med sorg og hodet fylt av kaos.  Det gikk seg til etterhvert som reisen tok form.

IMG_1029

To gode kamerater hjemme hos Wayan, det store gitarskaperen.

I butikken til Wayan.

I butikken til Wayan.

 Daniel som ikke liker uforutsigbarhet måtte bare raskt lære seg å takle dagene som den kom.  Denne reisen var for han en øvelse i å stå i det,  å løse situasjonene ut fra den vi er og ikke la frykten for feiltagelsene overta.  Og det løste seg alltid.

 

IMG_1343

Andrew og jeg før han reiste til Australia. Hans vennlighet glemmes ikke.

En av mine ukjente FB venner mente jeg ville ha glede av å møte Andrew, opprinnelig fra New Zealand, men som er bosatt på Bali siden 80- tallet.  Hun hadde studert sammen med han.  Andrew er en mann med stor suksess på så mange måter, men først av alt var det hans varme og vennlighet som som viste seg å være en god lærdom for oss begge.   Vårt første møte på en av hans restauranter fortalte jeg han om min ferske livssituasjon, om sårhet og om mine sønner,  at jeg var her med min sønn på 12 år og at jeg  trengte mer ro rundt meg.  Vi trengte et sted å bo og etter et møte med en fremmed kvinne fra Norge så ga han oss nøkkelen til en interiørperle av et vakkert hus med alle hans ansatte og døgnvakt til disposisjon midt i smørøyet av travle Seminyak.

Daniel og Rio

Daniel og Rio

IMG_1335

Daniel storkoste seg i badebassenget til Andrew.

På hans eiendom kunne vi trekke oss tilbake og få samlet tanker og energi.   Han stolte på meg etter kun et møte.  Andrew som opprinnelig er fra New Zealand var glad noen var i huset hans når han var bortreist og syntes det var fint å ha oss dyreglade mennesker til å være selskap for hans elskede Roxy og Rio. Andrew ga meg en oase hvor tankene fikk rase fritt i vakre omgivelser og hvor jeg fikk hvile kropp og sinn.  Takk du ukjente.

Siste farvel (koffertene våre i bakgrunnen) med 10 år gamle Roxy som vi begge ble veldig glad i. Hun hadde angst for torden stakkars. Hun lå i sengen vår hver kveld. Vi kommer til å savne henne og lekne Rio.

Siste farvel (koffertene våre i bakgrunnen) med 10 år gamle Roxy som vi begge ble veldig glad i. Hun hadde angst for torden stakkars. Hun lå i sengen vår hver kveld. Vi kommer til å savne henne og lekne Rio.Vi glemmer aldri terrierne Roxy og Rio som kom hoppende glad med sine leker og som hver dag møtte oss med glede som elsket å leke når vi var i badebassenget.  De sov i sengen vår hver natt.

Familien til Putudetta

Familien til Putudetta

Under bønnestunden og messen som er utrolig fargerik.

Under bønnestunden og messen som er utrolig fargerik.

Daniel er mye mer skeptisk til det hele enn Marcus. Men i sin helhet hadde vi en fantastisk dag :-)

Daniel er mye mer skeptisk til det hele enn Marcus. Men i sin helhet hadde vi en fantastisk dag 🙂

Fine Putudetta som jobber som sjåfør som tok i mot oss som familie.  Hele hans familie tok oss med på landsbyens store hinduseremoni hvor vi fikk låne seremoniklær for at vi skulle komme inn i tempelet.  Han tok så godt vare på oss.  Det var nok av utfordringer som til stadighet dukket opp som det at kortene mine ikke fungerte i minibankene på Bali så jeg fikk ikke tatt ut penger.  Putudetta og onkelen Wayan kjørte meg rundt til byens større hoteller for å forsøke bankene men ingen funket.  Wayan lager de mest fantastiske gitarer og i hans flotte musikkforretning har han kortmaskin.  Der fikk jeg tatt ut penger og han reddet helgen fra å ikke kunne ha noe cash til livets opphold.  Det er disse møtene møte med menneskene som blir glad for å kunne hjelpe til de som gleder seg over at de fant løsninger som huskes.   Den gleden det er å hjelpe andre lyste i disse menneskenes handlinger og det gjør oss til bedre mennesker.   Jeg kommer jo aldri til å glemme dem og takknemlighet er en skapende kraft som sprer seg innover og skaper lys.   De huskes for alltid.

Daniel hos våre norske venner Zuzana og Bossen. Her så vi tusenvis av delfiner som hoppet i de store dønningene. Det var litt av et syn og det var veldig sjeldent at de samlet seg slik.

Daniel hos våre norske venner Zuzana og Bossen. Her så vi tusenvis av delfiner som hoppet i de store dønningene. Det var litt av et syn og det var veldig sjeldent at de samlet seg slik.

For livets glade gutter går solen aldri ned. Alexander og Daniel hjemme hos Samantha og hennes sønn Alexander. Vi fikk låne huset deres hele perioden.

Samantha som er nå blitt en god venninne av meg og Daniel som koser seg i svømmebassenget på Alkira Luxury Logde som hun drifter.

Samantha som er nå blitt en god venninne av meg og Daniel som koser seg i svømmebassenget på Alkira Luxury Logde som hun drifter.

IMG_1960

Zuzana og Daniel 🙂

I Sør-Afrika ble vi tatt i mot av Samantha som er en hyggelig bekjent av min gode venninne Zuzana.  Samantha lot meg sove i hennes seng i hennes nyoppussede hus i Knysna.  Selv bodde hun i en mindre og enkel hytte rett ved hennes fabelaktige luxurylogde som hun drifter og tar seg av sine gjester.  Vi fikk låne hennes hus gratis.  Daniel ble gode venner med hennes sønn Alexander.  Stemningen rundt et godt måltid og de gode samtaler vi hadde med nye og gamle venner det kommer til å huskes.  Luktene, smakene, turene sammen.  Latteren og gråten sammen når dagene var befengte av tunge av vanskelige tanker.  Nå kommer Samantha til Norge og Daniel og jeg tar henne med på biltur til slekta på Nordmøre.  Det er en egen glede å få vise flotte Norges natur i retur for hennes gjestfrihet 🙂

Geparden kom opp til meg helt rolig og ga meg av hennes kraft. Bare en litt bedre måte å si det på 🙂

Geparden som bet meg glemmer jeg ihvertfall ikke og arret kommer alltid til å minne meg på hendelsen og mitt møte med naturen.  Jeg velger å kalle det et «lovebite» hahahahaha…. Jeg er faktisk den eneste som har blitt bitt i mils omkrets og derfor ryktes det nå langs The Gardenroute om denne hendelsen.  Heldigvis overlevde jeg 🙂

Stivkrampe og rensing av bittet. Var heldigvis i de beste hender med god hjelp av Zuzana <3

Stivkrampe og rensing av bittet. Var heldigvis i de beste hender med god hjelp av Zuzana <3

Nå er sommeren her og det er ferietid i kort sikte.  Reis med glede og åpenhet og ikke la frykten for det ukjente stoppe dere.  Vær åpne til livet for en ting er sikkert 🙂 det er mange flotte mennesker der ute!

Grilling på festen etter seremoni og etter bønn i tempelet.

Grilling på festen etter seremoni og etter bønn i tempelet.

IMG_6037

Verdens flotteste sted. Farmen til mine flotte venner.

Verdens flotteste sted. Farmen til mine flotte venner.

close