annonse

Rasist

Opplevde ren rasisme for to dager siden. Jeg sto og snakket med en eritreisk mann da det kom en nordmann som passerte og sa «stop it, stop it» til min samtalepartner.   Det virket som han hadde observert oss en stund fordi jeg kunne kjenne hans aggresjon i det han sa.  Min samtalepartner ble paff over kraften i det som ble sagt og det var helt tydelig at mannen mente det var feil at vi snakket sammen!  Mine venner tok affære og utestedet fikk mannen umiddelbart kastet ut etter hendelsen.13686643_1109520285803238_2737006600386946555_n
Da jeg var på vei hjem i følge med sjåføren og to venninner kom mannen snikende opp ved siden av oss i en tom gate.  Vi ba mannen fjerne seg og takk og lov forsto han at vi var ikke interessert i noen form for samtale med han.
Jeg lurer på hva som hadde skjedd om jeg tok følge med den eritreiske mannen?    Uvitenhet og dumskap som dette gjør meg så inderlig lei meg og jeg tenker på mine to skjønne gutter som garantert kommer til å oppleve slike mennesker.  Jeg skal gjøre mitt beste for å fylle de med forståelse for indre styrke og kraften som finnes i troen på at alle mennesker har lik verdi, men at handlingene våre er avgjørende for vår verdighet.
close