annonse

Etter regn kommer solen.

Tankefull i Cape Town

Ingen tror at livet kan gå seg til etter at et langt ekteskap havarer eller når en mister en kjær person.  Når du står med begge beina i sorgen over det som ikke gikk slik en trodde så ser du ikke noen annet enn frykt for hva fremtiden vil bringe.  Som voksen person med erfaringer i bånn så vet du av erfaring at dette livet er en berg og dalbane som vi er med på,  en vet at det er et lys i tunnelen og det må gripes  tak i.  En må gripe tak i tanken på at det går seg til selv om noe har forandret seg dramatisk og en er overveldet av livets smertefulle sannhet.

Andre rom åpner seg.  Ikke minst så blir det et større rom til å se seg selv og sine egne behov.  Når de trygge rammer som en hvilte seg til, av og til som en krykke forsvinner så er det jo naturlig at en svever i intet i livets kaotiske tilværelse.

Når tåken letter og en begynner å se sine egne behov som kanskje ikke var så viktige i de trygge rammer så er det en rik indre tilværelse som avslører seg.  Møter med nye mennesker gir en oppdagelsesferd i seg selv.

Ikke la bitterhet feste seg for det fører ingenting med seg, en ser ikke solen i en slik tilstand.  Se heller alt det ditt univers er så rikt på,  det gir deg store opplevelser av utvikling.  Du er ansvarlig for å se deg selv på godt og på vondt.  En må jobbe med alt på nye måter når en er ansvarlig for å mestre en ny tilværelse.  Klapp deg selv på skulderen over hvert nye fremskritt og ikke glem å være takknemlig for at utfordringer gir også store muligheter.

Jeg har gått inn i et annet rom nå som har gjort meg mer bevisst enn det jeg har vært på lenge. Utfordringer har stått i kø men det går seg til og jeg gjør stadig nye oppdagelser og ikke minst får store gleder som gaver på denne veien som heter livet. Og jeg har blitt så mye bedre å leve i nuet å ikke tro at jeg er nødt til å ta langsiktige avgjørelser som skal skape lykke i fremtiden.

Send et takk til livets mangfold, for hvem sa det var en dans på roser som skulle gi indre rikdom?  Når alt er behagelig da er man på ferie, men når utfordringer river en nesten i filler det er kanskje  da man er på livets skolebenk og lærer.   Kanskje dette livet er designet slik at vi skal erfare glede og smerte for å utvikle oss?  Har vi opplevd det smertefulle ved å være menneske så ser vi tydeligere hva som gir oss dype meningsfulle gleder.

 

SISTE FRA INSTAGRAM

@miagundersen_official
instagram-image instagram-image
close